I-au crescut rinichi noi in locul celor vechi, bolnavi

20 05. 2010, 13:22

Chirurgii au observat conditia medicala inedita a copilei abia pe masa de operatie, cand au putut numara patru rinichi in regiunea sa lombara, dintre care doi complet noi si in intregime formati deasupra celor vechi. Mai mult, noile organe nu erau acolo doar ornamental, ci chiar preluasera functiile firesti, insemnand ca pacienta era, pur si simplu, "videcata" de insuficienta renala.

Cazul este unul foarte rar, dar nu unic, cunoscut in lumea medicala sub denumirea de "rinichi-duplex". Rinichii de acest soi sunt conectati central la ceilalti si pot functiona in tandem cu ei sau indepentent in drenarea lichidului urinal spre vezica. In cazul lui Angel, toti cei patru rinichi sunt interconectati, dar au uretre separate. Medicii cred ca situatia nu a fost sesizata prin radiografiere, din cauza suprapunerii organelor, care a lasat impresia unei dispuneri firesti.

Fetita a suferit interventia chirurgicala in 2007, cand avea cinci ani. Acum, la trei ani de la operatie, Angel este complet recuperata si medicii i-au dat sanse mari la un viitor sanatos.

Sursa: Dailymail

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: