Cu oaia la tomograf

20 05. 2010, 13:38

Un program de cercetare desfasurat la Universitatea din Nottingham ii ajuta pe fermieri sa testeze animalele cu metode moderne, in scopul ameliorarii raselor.

Prin acest program, crescatorii incearca sa contracareze scaderea popularitatii carnii de miel - candva unul dintre cele mai raspandite tipuri de carne din meniurile britanicilor - care a devenit mai putin ceruta pe piata, pe motiv ca ar contine prea multa grasime.

Cu ajutorul tomografiei, crescatorii aleg exemplarele de oi cu carnea cea mai slaba (proportie mare de tesit muscular si proportie mica de tesut adipos), pentru a le folosi la reproducere, rezultatul, pe termen lung, fiind obtinerea unei carni cu continut mai mic de grasimi.

Spre deosebire de modificarea organismelor animale prin inginerie genetica, a carei utilizare este perceputa negativ de catre populatie, programul desfasurat la Universitatea din Nottingham este, practic, o selectie artificiala - un proces desfasurat timp de milenii si prin care s-au obtinut rasele de animale domestice - dar mai precis si mai rapid, datorita mijloacelor moderne utilizate.

Sursa: BBC

CITESTE SI: