Sculpturi in lemn cum nu s-au mai vazut vreodata (FOTO)

01 06. 2010, 12:09

Barbatul isi argumenteaza stilul artistic neobisnuit prin convingerea ca inovatia este mult mai captivanta si mai fertila decat imitarea.

Sergei declara ca oamenii ii asociaza adesea operele de arta cu taxidermia, tehnica impaierii animalelor, dar el le vede chiar opuse.

"In timp ce impaierea animalelor sugereaza doar moarte, ceea ce fac eu simbolizeaza viata".



Stabilit in Kozhany, Rusia, Sergei Bobkov si-a dezvoltat o tehnica proprie, ce previne desprinderea, in timp, a fasiilor de lemn.

Dupa ce taie aproximativ 100-150 de "felii" dintr-un bat de cedru lung de aproximativ 5 - 8 centimetri, le scufunda in apa pentru cateva zile.

Apoi, cu precizia chirurgicala ce il inzestreaza, barbatul decupeaza fasiile in orice forma doreste.



Sergei face deja de ceva vreme acest lucru, dar pana acum a creat numai 11 sculpturi.

Motivul este acela ca fiecare dintre incredibilele opere de arata necesita aproximativ sase luni pentru a fi definitivata, la o rata de lucru de 10 pana la 12 ore pe zi, fara zile libere.

Sergei Bobkov se concentreaza pe creaturi salbatice, carora le studiaza indelung anatomia inainte de a incepe sa le sculpteze.

Desi i s-au oferit, la un moment dat, 17.000 de dolari pentru vulturul sau din fasii de cedru, omul a refuzat, spunand ca arta lui nu este de vanzare.

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: