Chevrolet Baltic Roadshow – Captiva a cucerit tarile baltice

08 06. 2010, 10:00

Road trip-ul a debutat la Vilnius, capitala Lituaniei, un oras curat si cuminte, inca bantuit de ororile ocupatiei sovietice. Aici, ziaristii de travelling, auto si nu numai, din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croatia, Slovenia, Slovacia, Cehia si Romania s-au impartit in echipe si au preluat cele 7 Captiva 3.2 puse la dispozitie de organizatori.



Prima destinatie a Chevrolet Baltic Roadshow a fost Trakai, o asezare istorica, situata la 28 de km de Vilnius, dominata de superbul castel cu acelasi nume. Trakai a fost mentionat pentru prima data intr-o cronica germana din 1337, iar pe langa Castel, oraselul cu iz patriarhal se lauda cu cele 20 de lacuri care-l inconjoara.



De la Trakai, road trip-ul Captivelor a continuat pana la Kernave, fosta capitala medievala a Marelui Ducat al Lituaniei, actualmente sit cultural aflat in Patrimoniul UNESCO. Principalele atractii ale locului sunt biserica, construita in 1920, langa fundatia celei de lemn, care a strans credinciosii din anul 1420 pana spre inceputul secolului XX, si panorama vaii Pajauta, un imens ocean de dealuri si verdeata care circumscriu o atmosfera de poveste ce aduce izbitor cu Comitatul hobbitilor lui Tolkien din saga The Lord of the Rings.



Spre seara zilei de 2 iunie, caravana de masini Chevrolet Captiva a ajuns in Riga, cel mai mare oras si capitala a Letoniei. Uimitor in aceasta metropola cosmopolita, taiata in doua de fluviul Daugava, este modul armonios in care centrul istoric - considerabil ca intindere - se imbina cu sofisticatul oras modern, ce, astazi, pare ca a trecut cu zambetul pe buze prin cancerul comunist de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.



In ziua de 3 iunie, Chevrolet Baltic Roadshow si-a continuat drumul pe coasta Marii Baltice, in golful Riga si rezervatia de aici, ajungand la Parnu, in Estonia - cea mai populara destinatie pentru vacanta de vara a estonienilor.



Dupa-amiaza, Captivele au sosit la Tallinn, capitala Estoniei, urbe a eroului mitic din legendele estonienilor, Kalev, al carui curgan, spun povestile, se ridica semet in centrul orasului. Partea istorica al Tallinn-ului, precum cea din Riga, este un adevarat orasel in sine, nealterat de timp si de oameni - bisericile, castelele si cladiri medievale pastrandu-se intacte si fiind conservate cu multa migala.



De la Tallinn, jurnalistii care au luat parte la Chevrolet Baltic Roadshow au pornit cu imensul feribot SuperStar spre Helsinki, unde au avut parte de o intalnire neobisnuita cu un legendar... 1957 Chevrolet Bellair, complet restaurat si in forma de zile mari.



Pe 4 iunie, Chevrolet Baltic Roadshow a ajuns la Sankt Petersburg, unde jurnalistii au vizitat imensa si moderna fabrica General Motors, ghidati de John K. Jones, assistant plant manager Manufacturing. In fabrica de la Sankt Petersburg - stravechea capitala imperiala a lui Petru cel Mare, oras care astazi are o rata a somajului de 1 % - media de varsta a celor care construiesc Captiva pentru piata din Rusia si tarile care o marginesc este de numai 28 de ani, iar strictele standarde de productie sunt identice cu cele ale oricarei fabrici GM din lume.



In ceea ce priveste Chevrolet Captiva, acest SUV competitiv pentru clasa medie din care face parte, vine cu un design clasic, dar elegant, dotari peste medie si, pentru motorizarea 3.2 320 CP, un consum de aproximativ 13% in drive test. Pentru detalii tehnice suplimentare, vizitati site-ul oficial.



Revino saptamanile urmatoare pe DESCOPERA TRAVEL pentru a descoperi ample articole dedicate destinatiilor inedite, mai putin cunoscute publicului amator de travelling din Romania, prin care a trecut Chevrolet Baltic Roadshow.

DESCOPERA lumea in care traiesti!