INCREDIBIL! Viata creata in laborator

08 06. 2010, 00:00

Timp de cinci ani, Discovery Science a urmărit acest proiect de producere artificială a vieţii, pentru a realiza documentarul VIAŢA CREATĂ ÎN LABORATOR - difuzat în premieră sâmbătă, 12 iunie 2010, de la ora 20.20

Acum câteva săptămâni, Dr. J. Craig Venter, cercetător de renume mondial, a anunţat că el şi echipa sa de la Institutul J. Craig Venter (JCVI) au reuşit, în premieră absolută, să creeze în mod artificial o celulă vie, capabilă să se autocopieze. Tehnologia este revoluţionară şi poate da naştere la soluţii diverse pentru probleme globale, cum ar fi: generarea de noi surse de hrană, produse farmaceutice şi vaccinuri, curăţarea zonelor poluate, crearea unor noi surse de energie, producerea de apă curată şi multe altele.

Acum, Discovery Science le aduce în exclusivitate telespectatorilor săi un film documentar despre eforturile de pionierat ale Dr. Venter, care şi-a propus să producă viaţă în mod artificial. Documentarul VIAŢA CREATĂ ÎN LABORATOR va fi difuzat în premieră sâmbătă, 12 iunie 2010, de la ora 20.20 şi de la ora 23.40, iar duminică, 13 iunie, în reluare, de la aceleaşi ore. Timp de cinci ani, camerele de filmat ale Discovery Science au înregistrat eşecurile, succesele şi salturile revoluţionare realizate de dr. Venter, dr. Hamilton Smith - laureat al premiului Nobel, dr. Clyde Hutchison şi cercetătorii de la JCVI, care au lucrat cu meticulozitate pentru a crea un organism unicelular sintetic.

"Este o mare bucurie pentru Discovery să poată aduce în faţa unui public larg imagini din culisele acestei reuşite revolutionare, care va contribui la schimbarea vieţii. Ne bucuram cu atât mai mult cu cât putem să o facem atât de aproape de momentul în care ea s-a produs, iar asta reprezintã o dovadã în plus, dacă mai era nevoie, că Discovery Science îşi respectã promisiunea de a aduce ultimele descoperiri ştiinţifice în faţa publicului larg, în cel mai atrăgător şi relevant mod cu putinţă", a spus Ada Roseti, Channel Manager România, Discovery Networks Europa Centrală.

Ce înseamnă, de fapt, această reusita pentru specia umană? În ce direcţie ne va purta? Este posibil ca această tehnologie să fie utilizată în scopuri negative? Care sunt problemele etice pe care trebuie să le cântărim înainte de a utiliza această descoperire? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le propune documentarul difuzat de Discovery Science.

Cu ocazia acestei premiere, prin amabilitatea Discovery Science si in exclusivitate pentru Romania, DESCOPERA.ro va realiza, in cursul zilei de astazi, 8 iunie 2010, un incendiar teleinterviu cu renumitul cercetator american Craig Venter.

CITESTE SI: