“Armata deseurilor” e in formatie de lupta (FOTO)

08 06. 2010, 13:29

Aceasta "armata decisa sa cucereasca lumea" calatoreste intr-o locatie diferita in fiecare an, facandu-si existenta cunoscuta pretutindeni.

Oamenii Deseu ai lui H.A. Schult au aparut pentru prima oara in 1996, intr-un amfiteatru din Xanten, Germania.

Reprezentau o parte a unei expozitii artistice locale, dar apoi s-a nascut ideea inconjurarii mapamondului cu ei, moment in care Armata Gunoaielor a devenit o atractie internationala, prezenta in Piata Rosie din Moscova, la Marele Zid Chinezesc, langa piramidele din Giza, in Roma, Barcelona si chiar in zona arctica.



Bine cunoscut pentru excentricitate si pentru ca foloseste gunoiul ca materie prima in realizarea operelor sale, Schult a creat 1.000 de Oameni ai Gunoaielor din deseuri de zi cu zi pe care oamenii le produc.

De la cutii de suc pana la fragmente de aparatura tehnologica distrusa, "armata" este o reprezentare a societatii de consum pe care o alcatuim astazi.

De fiecare daca cand Oamenii Gunoaie apar, incolonati dupa un tipar propriu, le amintesc trecatorilor ca "Producem gunoi, ne nastem din gunoi si ne vom transforma la loc in gunoi", dupa cum insusi creatorul lor sustine.

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: