Ce mister ascund mumiile celtice din China?

20 06. 2010, 00:02

Testele ADN au demonstrat ca mumiile unui barbat, unui copil si a trei femei, apartin tribului Caledonilor, neam originar din centrul Scotiei. Misterul este cu atat mai mare cu cat mumiile au fost scoase la lumina, in 1978, in desertul Taklaman din regiunea Xinjiang din vestul Chinei (Taklaman se traduce in limba chineza prin "locul in care intri dar nu mai iesi niciodata"). Mumia barbatului, extrem de bine conservata, are parul roscat, obraji proeminenti, un nas lung si barba, nimic din ceea ce ar aminti de un asiatic. O alta mumie, descoperita in anii 80, la fel de bine prezervata, apartine unei femei care a trait in urma cu 4000 de ani, cu mai bine de 1000 de ani inaintea barbatului descoperit in acelasi desert. Aceasta mumie ne infatiseaza o femeie cu aspect european, cu ochi mari, par brun-roscat si numeroase desene faciale.



Misterul se adanceste odata cu descoperirea, in anul 1995, a unei alte mumii, asa numitul Om Yinpan, vechi de 2000 de ani, ce prezinta trasaturi caucaziene. Barbatul avea circa 2 metri inaltime, si purta o masca mortuara din aur, o straveche traditie greaca. In plus, acesta era blond, avea barba si purta podoabe tipic europene.



Istoricii si-au vazut, astfel, toate teoriile date peste cap, prezenta europenilor in China in urma cu patru, trei sau doua milenii nefiind una la care sa se astepte cineva. Dovezile arheologice sustin insa ca o civilizatie caucaziana s-a dezvolvat si a disparut misterios in chiar inima Asiei, in ceea ce astazi este desertul Taklaman.

Sursa: WierdAsiaNews

CITESTE SI: