Pescuitul fantoma – pericolul nevazut din adancuri (FOTO)

22 06. 2010, 07:00

Cea mai lunga plasa de pescuit descoperita pana in prezent, in Puget Sound, Washington, avea incredibila lungime de 96 de kilometri (60 de mile) si se estimeaza ca a ucis circa 30.000 de mamifere marine, pesti sau pasari anual, pana cand a fost scoasa la suprafata de un grup de voluntari.



Un scafandru a fost la un pas de moarte in anul 2006, atunci, pe coasta californiana, s-a agatat inr-o plasa uriasa care s-a infasurat in jurul sau. Era atat de mare incat nu a putut fi scoasa decat pe bucati. La final, cantarind plasa uriasa, s-a aflat ca greutatea ei era de peste 4.000 de kilograme. Plasa era un veritabil cimitir subacvatic, mii de pesti, lei de mare, caracatite si chiar rechini gasindu-si sfarsitul in mrejele sale, de-a lungul timpului.



Un semnal pozitiv vine, totusi, din partea grupurilor de voluntari ecologisti care ajuta la scoatere unor astfel de capacane din adancuri. E adevarat, este doar o picatura intr-un ocean, mai ales daca ne gandim ca zeci sau poate sute de mii de plase continua sa ucida in fiecare an, si zi de zi, altele noi sunt aruncate de pescarii iresponsabili in apele oceanului...



Sursa:Been-seen

CITESTE SI: