A innebunit Knut, cel mai dragalas ursulet din lume?

25 06. 2010, 13:17

Un stiudiu, derulat de divizia germana a organizatiei "Oameni pentru Tratarea Etica a Animalelor" (PETA), a descoperit ca cei mai populari ursi polari din gradinile zoologice germane sunt debili. Iar Knut, care traieste in Gradina Zoologica din Berlin, s-ar putea afla in cel mai avansat stadiu de manie depresiva.

In paralel, reprezentantii institutiei catalogheaza acuzatia drept ridicola, sustinand ca ursul Knut se simte foarte bine. PETA sustine ca urstii polari din gradini zoologice au la dispozitie numai o milionime din spatiul pe care il stapanesc, normal, in natura, un motiv suficient sa o ia razna.

"Unele specii sunt afectate mai rau de captivitate decat altele, iar ursii polari se afla cu certitudine in topul acestei liste. Aceste animale sunt restrictionate atat de sever incat, pur si simplu, isi pierd mintile", declara Lisa Wathne, specialist al PETA in animale exotice tinute in captivitate.

In caz ca si Knut este cu adevarat nebun, va trebui sa intre intr-un program de administrare de medicamente, precum Prozac. Intre simptomele comportamentale ale ursilor in captivitate se numara deplasarea continua si rasucirea bizara a capului si a gatului. In plus, cei de la PETA cred ca ursul Knut sufera de atacuri de panica, se balanseaza intr-un mod anormal si mimeaza diverse pozitii stranii.

Poate cel mai trist lucru legat de ursul polar, acum destul de mare, este acela ca, dupa ce, pui fiind, s-a aflat in centrul atentiei si primea zilnic sute de vizite de la oamenii curiosi, astazi a cam fost uitat. In acest an, s-a solicitat si castrarea lui Knut, pentru a preveni imprerecherea sa cosangvinica, cu o ruda de acelasi sange, si a concepe un pui care sa se nasca in captivitate, ca si el in 2006.

Sursa: AOL News

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: