Priviti ce nu ati mai vazut: costumele din portelan! (FOTO)

01 07. 2010, 14:05

Li si-a inceput cariera artistica in muralism, dar si-a indreptat la scurt timp atentia catre sculptura, pentru a explora conceptul peisajelor chinezesti. In schimbul materialelor folosite in mod normal pentru aceasta forma artistica (marmura, lemn sau sticla), Li a decis sa intrebuinteze ceva complet nou, dar in acelasti timp antic - cioburi de portelan colectate de la situri arheologice.



Chinezul le curata si le da forma, foreaza mici gauri in ele si apoi le imbina cu fire de argint pentru a crea costume unice, botezate de el "peisaje rearanjate". Teoretic, hainele din portelan ale lui Xiogeng sunt purtabile, desi au cam aceeasi greutate cu a unor armuri metalice. Recent, chiar Lacoste l-a contactat pe artistul chinez in vederea realizarii unui tricou polo din portelan, cu ocazia Evenimentului Seriilor de Colectie 2010 ale companiei.

Din pacate, legile chineze interzic exportul artefactelor antice, inclusiv al cioburilor de o asemenea provenienta. De aceea, Li si-a fabricat propriile vase din protelan, a pictat diferite motive standard pe ele, intre care si logo-ul Lacoste, le-a spart, iar din bucatile obtinute a realizat forma unui tricou polo. Tricoul va fi cel mai scump si cel mai exclusivist creat vreodata de Lacoste.

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: