Badarania la locul de munca scade productivitatea

08 07. 2010, 13:11

Conform rezultatelor studiului, daca un coleg sau sef se poarta urat cu un angajat, riscul ca acesta sa faca greseli la locul de munca este mult mai mare.
In cadrul unui experiment subsidiar studiului, un profesor si-a insultat si umilit in mod repetat sudentii la cursuri, pentru a analiza modul in care atitudinea badaraneasca afecteaza capacitatea de memorare a studentilor.

"Mitocania si ironiile gratuite creaza un stres puternic la nivel emotional, stres care duce la pierderea capacitatilor cognitive care ne ajuta in reglarea proceselor emotionale", afirma dr. Rhona Flin, din cadrul Universitatii din Aberdeen.
Aceasta declara, in continuare, ca legatura evidenta intre performanta profesionala si mitocaniile indreptate impotriva unui angajat are efecte foarte puternice si poate sa implice chiar modificari serioase ale starii de sanatate.
S-a mai constatat, de asemenea, ca in blocurile operatorii, agresivitatea verbala a rudelor pacientului, duce intotdeauna la diminuarea performantelor echipei de medici care urmeaza sa intre in operatie.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: