Belgia isi va… lichefia mortii?

13 07. 2010, 12:57

Miscarea ar putea fi adoptata atat ca urmare a unei lipse acute de spatiu funerar, dar si din considerente ecologice. Cadavrele ingropate necesita suprafete mari de pamant, iar cele incinerate elibereaza in atmosfera cantitati foarte mari de dioxid de carbon. In cadrul procesului, cunoscut sub denumirea de lichefiere, trupurile sunt inchise intr-o incinta otelita plina cu hidoxid de potasiu, si supuse unei mari presiuni la temperatura de 180 de grade Celsius. Totul dureaza intre doua si trei ore.

Resturile ramase in urma lichefierii cadavrelor pot fi reciclate prin sisteme menajere, dar pot fi si depuse in urne si inmanate rudelor defuntilor, asemenea cenusii provenite in urma crematiunii. Sase state din SUA au aprobat prin legislatie lichefierea, iar reprezentantii companiei scotiene din spatele acestei tehnologii, Resomation Ltd, sustin ca se afla in tratative si cu Marea Britanie pentru adoptarea procesului.

In Belgia, membrii comisiei UE au de gand sa analizeze consistent posibilitatea, existand ingrijorari ca deseurile reziduale ale trupurilor lipsite de viata ar putea fi deversate in sistemele de drenaj. Totusi, antreprenorii de pompe funebre ai tarii spera sa aiba "lumina verde" pentru lichefiere in mai putin de trei luni.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: