Telenoid R1, cel mai sinistru robot din lume? (VIDEO)

06 08. 2010, 13:16

Pentru un om care si-a dedicat cariera inventarii celor mai bizare modele de roboti, Hiroshi Ishiguro s-a intrecut pe sine de aceasta data. Specialistul japonez in robotica tocmai si-a dezvelit cea mai recenta creatie, o creatura artificiala ciudata, denumita Telenoid R1.



Ishiguro si-a proiectat robotul astfel incat sa para de mai multe varste si sa fie usor de transportat. Se intentioneaza folosirea lui ca dispozitiv de comunicare, astfel incat oamenii sa poata dicuta "fata in fata" chiar si de la distanta: Telenoid R1 va trebui sa poata transmite prezenta unei persoane de la departare.

Pentru a il opera, utilizatorul trebuie sa stea in fata unui computer cu webcam, care ii urmareste miscarile si ii capteaza vocea. La capatul celalalt, servomotoarele din trupul robotului il fac pe acesta sa se miste intr-un mod realistic si omenesc, prin care imita mimica si gesturile coordonatorului. Telenoid R1 va oferi o demonstratie in cadrul festivalului Ars Electronica din acest an, sustinut in Linz, Austria.

"Aspectul sau inedit poate parea sinistru la primul contact, Totusi, odata ce incepem sa comunicam cu altii prin intermediul sau, ne putem adapta. Daca un prieten ne vorbeste din Telenoid, ne putem imagina fata lui prinvind-o pe cea a robotului. Daca il imbratisam, avem sentimentul ca ne strangem in brate prietenul", sustine, Ishiguro despre creatia sa. O versiune comerciala a inventiei va fi pusa in vanzare mai tarziu in acest an, pentru suma de aproximativ 6.000 de euro.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: