Autismul va putea fi detectat in 15 minute

11 08. 2010, 13:25

Testata pe adulti, metoda a functionat cu o precizie de peste 90%, iar oamenii de stiinta, care urmeaza sa experimenteze metoda si la copii, considera ca rezultatele ar putea fi similare si in cazul acestora.

Utilizarea scanarii cerebrale ar reprezenta un instrument extrem de eficient pentru diagnosticul autismului, mult mai rapid, mai obiectiv si mai de incredere decat metodele utilizate in prezent, fastidioase si care implica interviuri cu pacientii si observarea comportamentului acestora.

Autismul este o tulburare cerebrala complexa manifestata prin dificultati in ceea ce priveste interactiunilor sociale si comunicarea.

Metoda scanarii - pusa la punct de specialistii de la Institutul de Psihiatrie al Colegiului Regal din Londra, Marea Britanie - urmareste detectarea unor modificari specifice la nivelul substantei cenusii din creier; cu ajutorul unor aparate RMN (rezonanta magnetica nucleara) sunt analizate forma si structura ariilor cerebrale asociate cu limbajul si comportamentul social. Metoda ar putea intra in uz peste cativa ani.

Sursa: ABC

*

Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror

Urmareste serialul video DESCOPERA DAVINCI LEARNING!

*

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: