INCREDIBIL! Adolescentii se drogheaza prin intermediul sunetelor

16 08. 2010, 13:18

O serie de clipuri video tulburatoare, care arata adolescenti si tineri reactionand prost la experienta i-Dosing, a aparut recent pe YouTube. "Dozele" audio constau in sunete stereofonice despre care se spun ca s-ar sincroniza cu undele emise de creier pentru a simula o anumita stare sau o experienta. Cei care comercializeaza aceste fisiere in format mp3, denumiti si "dose dealers", le vand la preturi care variaza intre 3,95 $ pentru o experienta usoara si 199 $ pentru una de tip "premium".

Pe site-ul dedicat, i-doser.com, cele mai downlodate fisiere sunt "Gates of Hades" - care promite "cosmaruri, frica si angoase", in timp ce pentru "Hand of God" se recomanda precautia pentru ca daca o asculti este ca si cum "Duhul Sfant se pogoara din ceruri si-ti arata universul infinit".

Cei care intretin asemenea site-uri le sugereaza userilor sa asculte fisierele audio la casti performante pentru a avea efectul scontat. De asemenea, creatorii fisierele si administratorul site-ului afirma ca "dozele audio" sunt perfect sigure si legale.

Cu toate acestea, la sfarsitul anului trecut, pe YouTube a aparut clipul unei tinere care asculta linistitita "Gates of Hades" in pat, pana cand isi smulge violent castile de pe urechi si se chirceste de durere. Tanara povesteste in comentariu ca atunci a ascultat pentru prima oara asa ceva si ca la inceput a fost o experienta placuta, apoi una foarte infricosatoare.

Alt clip infatiseaza un tanar legat la ochi, chircindu-si picioarele in timp ce asculta la casti. Acesta povesteste ca, dupa ce a finalizat experienta, canapeaua pe care statea se udase toata de transpiratie.

Pana in prezent, din informatiile pe care le avem, nicio autoritate din lume nu a luat vreo masura privind i-Dosing-ul, cu exceptia mai multor scoli din statul american Oklahoma, care au trimis scrisori si e-mailuri parintilor in care-i avertizau pe acestia sa monitorizeze ce fac copii pe internet si sa nu-i mai lase sa asculte asa ceva, intrucat exista riscul ca adolescentii sa-si doreasca dupa i-Dosing experiente mai puternice si sa incerce droguri "adevarate".

*

CITESTE SI: Mirajul si tragedia drogurilor: de la placere la durere

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI: