Cel mai mare dovleac din 2010

19 08. 2010, 12:47

Phillip Vowles, in varsta de 61 de ani, din localitatea Tylacoch, a crescut dovleacul monstuos, care are o greutate de 51 kg, in numai 6 saptamani. Planta ar fi crescut si mai mare, daca gradinarul nu ar fi fost nevoit sa o taie, dupa ce dovleacul a inceput sa se divida, riscand astfel sa se rupa in mai multe bucati.

Vowles este specializat in cresterea legumelor si plantelor uriase de peste 25 de ani, iar, anul acesta, gradinarul spera sa intre in Cartea Recordurilor cu dovleacul-mamut, insa nu a reusit nici macar sa se apropie de recordul mondial, cel mai mare dovleac din lume din toate timpurile cantarind 93,7 kg. Recordul Mondial a fost stabilit in 2009, de catre olandezul Brad Wursten, care a batut recordul precedent, ce-i apartinea unui englez, care crescuse un dovleac-gigant de 65 de kg.

Phillip Vowles se consoleaza, totusi, cu faptul ca dovleacul sau este cel mai mare din lume din 2010, iar pana la sfarsitul anului mai are sanse sa creasca asemenea mamuti care sa concureze pentru titlul suprem.

DESCOPERA 100 de curiozitati despre lumea in care traim

CITESTE SI: