Vanatorii de extraterestri “ar trebui sa caute inteligenta artificiala”

24 08. 2010, 12:52

SETI, sau Programul pentru Cautarea Inteligentei Extraterestre, a receptionat, pana acum, semnale radio venind dinspre planete asemanatoare Pamantului. Astronomul Seth Shostak sustine ca intervalul de timp intre momentul cand extraterestrii ar fi dezvoltat tehnologie radio si cel in care ar crea inteligenta artificiala (IA), nu ar dura prea mult.

Prin urmare, acelasi specialist este de parere ca sansele detectarii unei IA extraterestre sunt mult mai plauzibile decat depistarea vietii "biologice". Multi dintre cei implicati in programul SETI au sugerat adesea ca viata ar fi putut aparea in Univers dupa legi diferite de cele care stau la baza ei pe Pamant. De aceea, este foarte posibil nu numai ca estraterestrii sa nu arate ca noi, dar nici la nivel biologic sa nu functioneze asemanator cu fiintele pamantene.

Din acest motiv, probabilistic privind lucrurile, daca masini care gandesc au fost create in Univers de civilizatii avansate si au evoluat, avem sanse mai mari sa le depistam acestora semnalele decat pe cele provenind de la formele de viata "biologice" care le-au inventat.

Sursa: BBC

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: