O mama se judecata cu medicii care i-au circumcis fiul impotriva vointei familiei

14 09. 2010, 07:00

Dupa ce s-au scurs opt zile de la momentul nasterii, Vera Delgado a descoperit cu stupoare ca baietelul era inca la sectia de terapie intensiva, fiind circumcis fara permisiunea parintilor si fara vreo necesitate medicala care sa justifice aceasta operatie.

"Corpul medical a facut o procedura chirurgicala nedorita si fara rost asupra baiatului, incalcand cu buna stiinta dorinta familiei", declara pentru presa Spencer Aronfeld, avocatul angajat de familia Delgado.

Conducerea spitalului si-a cerut in mod ofical scuze pentru acest incident regretabil. In ultimii ani, pe teritoriul S.U.A., circumcizia la nastere a baieteilor a devenit o practica din ce in ce mai raspandita, invocandu-se faptul ca milioanele de preputuri recoltate anual sunt folosite in rol de grefe de piele pentru pacientii cu arsuri grave sau servesc drept surse de celule stem.

Cu toate acestea, un numar crescut de americani cu opinii nationalist-extreme vad in aceasta practica o "evreizare" subtila a viitorilor cetateni americani, opunandu-se circumciziei baietilor nascuti in familiile lor.

Sursa: FoxNews