Controversatul Festival al Lesbienelor – scandal in Insula Lesbos

15 09. 2010, 08:00

Vrand parca sa provoace specificul national si cultural al grecilor, organizatiile care promoveaza lesbianismul nu au ales deloc intamplator locul de adunare. Intr-o tara puternic influentata de Biserica Ortodoxa, unde mai mult de trei sferturi din populatie se opune vehement homosexualitatii si lesbianismului, tot mai multi cetateni greci vad drept o adevarata sfidare desfasurarea controversatului eveniment.

In ultimii zece ani, festivalul anual al lesbienelor a atras un numar din ce in ce mai mare de femei. Daca la inceput veneau aici doar 30-40 femei, cu precadere din tarile scandinave, Germania, Marea Britania, Olanda, Italia dar si Grecia, in prezent se preconizeaza participarea a mii de activiste pro-lesbianism.

Programul festivalului include croaziere si plimbari pe plaja doar pentru femei, ateliere de yoga si percutie, iar serile se vor incheia cu vizionarea unor filme specifice.

In ciuda crizei economice care zguduie Grecia, primarul satului Eressos, localitatea care gazduieste festivalul, ameninta ca va face toate eforturile ca manifestarea sa fie interzisa printr-o hotarare judecatoreasca definitiva care va pune capat pe viitor "pelerinajelor lesbi" de pe insula poetei Sapho.

Sursa: The Telegraph