Omule, robotii japonezi aratosi si atletici iti vor slujba! (VIDEO)

24 09. 2010, 12:43

Iar cel mai recent model din aceasta gama arata ca si cum ar putea dansa in timp ce asambleaza o Toyota Prius. Se numeste HRP-4, dar poate fi botezat si John, avand in vedere ca in cele din urma i-ar putea lua locul, in campul muncii, oricaruia dintre noi.



Creatorii de roboti de la Kawa Industries si din Cadrul Institutului National Japonez de Stiinta Industriala si Tehnologie Avansata sustin ca greutatea redusa si costurile relativ mici ale masinariilor produse de ei - aproximativ 300.000 de dolari - le fac atractive pentru industriile de tot soiul.



De asemenea, forma si dimensiunile umanoide inseamna ca acesti roboti ii pot inlocui pe oameni la locurile de munca, fara a fi necesare transformari in vederea integrarii lor intr-un astfel de mediu.

HRP-4 are o inaltime de aproximativ 1,52 metri, cantareste aproape 40 de kilograme si este capabil de miscari atletice si dotat cu tehnologie de recunoastere faciala. Poate depozita diverse obiecte, cum ar fi un laptop, in portiunea sa posterioara, pastrandu-si astfel bratele libere pentru diferite sarcini. Creatorii modelului sustin ca robotul poate fi programat sa execute munci fizice grele, dar exista, evident, si potentialul de a depasi acest prag de activitate.

Sursa: AOL

Descopera lumea in care traiesti: