Dronele personale, super-spioni la purtator (FOTO/VIDEO)

11 11. 2010, 13:38

Toate acestea pentru ca tehnologia momentan folosita de CIA in misiunile de spionare a teroristilor din Pakistan este pe cale sa ajunga in mainile civililor. Dronele personale - versiuni private si mai mici ale infamului Predator - reprezinta urmatoarea mare atractie pentru cei care vor sa spioneze celebritati, sa isi urmareasca partenerii pe care ii banuiesc de adulter si chiar sa priveasca natura in locurile sale mai putin accesibile.



De asemenea, noile drone s-ar putea dovedi unelte de vis pentru paparazzi, a caror denumirea provine de la ideea de "insecte bazaitoare", ocazie cu care aceasta metafora va prinde viata. Cateva drone personale sunt deja programate pentru a fi construite anul viitor.



In Marea Britanie, autoritatile folosesc deja acest tip de drone pentru a lua urma raufacatorilor. Robotii aerieni masoara aproximativ o jumatate de metru intre fiecare doua elice opuse ale celor patru rotoare cu care sunt dotati si intrebuinteaza tehnologia vehiculelor zburatoare nepilotate, creata initial pentru misiunile de recunoastere militare.



Dispozitivul alimentat cu baterii este echipat cu camere de supraveghere de tip CCTV precum si cu obiective cu detectie termica. Dronele sunt astfel proiectate incat sa survoleze silentios spatiul aerian si sa transmita in timp real imagini politistilor de la sol. Desigur, aparatele pot fi stationate pe diferite suprafete suspendate, prestandu-si sarcinile cu aceeasi eficienta. Pretul dronelor folosite de autoritatile britanice se ridica la aproximativ 45.000 de euro bucata.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: