Propolisul: ultima arma impotriva ulceratiilor bucale

19 11. 2010, 13:19

Cu toate ca remarcabilele proprietati curative ale propolisului sunt cunoscute de zeci de ani, utilizarea sa medicamentoasa, pe scara larga, a fost oprita datorita faptului ca propolisul nu este solubil in apa si are un miros puternic, pe care multi occidentali il gasesc... dezagreabil.

In prezent, cercetatorii din cadrul Universitatii Bradford au descoperit o metoda de purificare a propolisului, alaturi de transformarea valoroasei substante naturale intr-un compus chimic solubil in apa si inodor. Noul produs medicamentos si-a dovedit din plin eficienta, atunci cand a fost testat in tratamentul aftelor si diverselor infectii bucale.

"Propolisul este unul dintre cele mai pretioase produse naturale. S-a demonstrat stiintific ca este un excelent anti-microbian, anti-fungic si anti-oxidant. Este totalmente nonalergic intareste sitemul imunitar ca niciun produs sintetic. De asemenea, vindeca ranile si are proprietati anestezice. In Asia de sud-est, China si Europa de est, propolisul este folosit pe scara larga cu rezultate excelente", declara profesorul Anant Pradkar, cercetator specializat in produsele naturale ale albinelor.

Sursa: DailyMail