Un european a reusit sa strabata intregul Mare Zid Chinezesc

24 12. 2010, 13:08

Robert Loken si-a vandut casa, a renuntat la slujba si s-a avantat in indrazneata excursie avand "in proprietate" numai curajul si ambitia cuceririi Marelui Zid. Nu conta daca avea sa fie primul care o facea sau cel mai rapid, asa ca a inceput pur si simplu sa mearga. Incredibila calatorie a barbatului a inceput in luna aprilie a anului trecut din orasul Jiayuguan, provincia Gansu, cel mai vestic punct al Zidului, si s-a terminat 601 zile si 6.000 de kilometri mai tarziu, in 2 decembrie 2010, la cel mai estic punct, din orasul Dandong al provinciei Liaoning.



In tot acest timp, Robert a avut de infruntat temperatura intre -22 si 40 de grade Celsius, scorpioni si serpi, dar asa cum barbatul recunoaste, calatoria a fost tot ceea ce si-a imaginat ca va fi. Au existat, firesc, momente dificile, unul dintre ele fiind cel cand Robert a lesinat vreme de doua ore, din cauza unei febre puternice, in timp ce traversa nametii provinciei rurale Shanxi. Din fericire, a reusit sa isi monteze cortul chiar inainte de acest moment, altfel, conorm propriilor declaratii, avand sanse mari sa moara inghetat.



De asemenea, aventurierul a avut de infruntat deshidratarea, cainii salbatici si alte inconveniente, dar spune ca nu s-a gandit nici macar o data sa renunte la misiunea lui. Nici solitudininea nu i-a fost chiar un aliat, dar Robert sustine ca, desi a fost fizic singur, a considerat mereu ca Zidul ii tine coimpanie. Iar completarea unui blog a fost, de asemenea, foarte utila si "inspirationala", mai spune norvegianul. Aceasta experienta nu a fost numai implinirea visului lui Robert, dar si sansa unei imbogatiri spirituale gratie oamenilor intalniti pe drum, dintre care multi l-au primit bucurosi in casele lor.



Acum, dupa aproape doi ani de calatorie, traindu-si visul, Robert Loken se intoarce bucuros acasa la parinti - "Sunt obosit de toate experientele, satul sa fiu mereu pe drum pentru atata timp. Nu este vorba despre incertitudinea vietii, ci despre faptul ca este mereu schimbatoare. Ma trezeam dimineata si nu stiam pe cine voi intalni, ce voi vedea sau experimenta si unde voi dormi in noaptea urmatoare", declara barbatul.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti: