Stramosii oamenilor au fost prazile tigrilor cu coltii pumnal

04 01. 2011, 13:58

In anul 2001, o echipa de paelontologi francezi a descoperit, in desertul Djurab din Ciad, resturile osoase ale unei noi specii de hominid, care a trait in urma cu peste 7 milioane de ani in Africa. Botezat Omul din Toumai (Sahelanthropus tchadensis), hominidul in cauza se putea deplasa in doua picioare, iar ochii sai erau pozitionati frontal.

In perioada Miocenului tarziu, zona unde astazi este statul Ciad era impanzita de numeroase lacuri si mlastini, pe langa campii, paduri-galerii si deserturi.
Spre surpriza paleontologilor, in acelasi sit au mai fost descoperite doua noi specii de tigri cu coltii pumnal, dintre care Machairodus kabir era un pradator impresionant care atingea greutatea de 350-490 kilograme.

"Pe baza fosilelor descoperite, credem ca interactiunile dintre celebrele feline si hominizi nu erau deloc prietenoase; tigrii cu coltii pumnal erau niste ucigasi specializati in vanarea marilor mamifere, precum bovidele, caii salbatici si chiar elefantii sau rinocerii dar, in perioadele de seceta, cand marile turme paraseau zona, fortate de foame, machairodontidele din acele vremuri atacau deseori acesti hominizi", sustine profesorul Michael Brunet din cadrul Universitatii din Poitiers.

Sursa: BBCNews