Plantaţie de cannabis păzită de 13 urşi (VIDEO)

28 01. 2011, 14:25

Poliţiştii au primit o informaţie despre o fermă din apropierea localităţii Christiana Lake din sud-estul Canadei, unde s-ar cultiva cânepa.

Odată ajunşi la faţa locului, oamenii legii au dat peste două parcele de teren unde creşteau aproximativ 2.300 plante de cannabis. Jur-împrejurul plantaţiei stăteau liniştiţi un numar de 13 exemplare de urşi negri americani (baribali), cum mai sunt denumiţi, specie deosebit de periculoasă.

Ofiţerii de poliţie s-au speriat la început, spre a descoperi mai apoi, cu stupoare, că urşii aflaţi pe post de paznici erau, de fapt, neobişnuit de blânzi şi relaxaţi, aproape nebăgându-i în seamă pe oamenii legii.

"Pe baza dovezilor găsite, credem că proprietarii plantaţiei obişnuiau să hrănească urşii din pădure cu cantitaţi considerabile de granule pentru hrana câinilor. Au urmarit astfel să obişnuiască urşii cu zona, astfel încât eventualii turişti curioşi care treceau pe acolo să vada ursşi si să se sperie, fugind înainte de a observa plantaţia de cannabis, eliminând astfel riscul ca vreun trecător sa anunţe autoritaţile. Numai că planul lor nu a funcţionat la nesfârşit. Una peste alta, este cea mai ciudată operaţiune de teren la care am luat parte în întreaga mea cariera", declară Dan Moskaluk, unul dintre ofiţerii care au sosit la faţa locului.

Sursa: The Huffington Post