Aerul condiţionat personal va fi inserat direct în haine!

05 04. 2011, 10:54

Dispozitivul va ajuta personele care lucrează în medii ce au temperaturi foarte ridicate să îşi răcească temperatura corpului. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să se concentreze mai mult asupra sarcinilor pe care le au de îndeplinit.

Având o lungime de 10 cm şi o lăţime de 5 cm, dispozitivul cântăreşte doar 100 de grame. Aparatul a fost dezvoltat de Embraco, o companie braziliană care este liderul mondial în producţia de compresoare pentru frigidere.

Dispozitivele pot fi cusute în îmbrăcămintea piloţilor de Formula 1 sau a pompierilor, fără a provoca niciun fel de discomfort. În timp ce temperatura creşţe, aerul cald este aspirat printr-un fir subţire de oţel şi este apoi răcit cu ajutorul unui microcompresor, urmând ca aerul rece să fie propulsat printr-o reţea de tuburi subţiri aflate în ţesătura hainelor.

Joao Carlos Brega, preşedintele companiei Embraco, susţine că s-au lansat deja discuţii despre noul dispozitiv cu echipele de Formula 1, cu mai multe armate şi servicii de pompieri. Compania producătoare speră că produsul va fi utilizat de către paramedici în ţesăturile păturilor, pentru a ajuta la reducerea sângerării, la păstrarea organelor destinate transplanturilor şi la păstrarea unei temeraturi normale a LCD-urilor.

Embraco, companie ce este deţinută de firma americană Whirlpool, refuză să dezvaluie costurile necesare producţiei noului dispozitiv, şi nici preţul care va fi cerut pentru produsul finit, dar se aşteapta ca la sfârşitul anului aerul condiţionat portabil să fie produs în cantităţi reduse, pentru a fi testate de potenţialii investitori.

Sursa: The Telegraph