Trăim în Era Tabletelor?

16 04. 2011, 00:00

Cercetarea, efectuată luna trecută pe un eşantion de 1.430 de persoane, nu specifica un brand anume de tabletă.

Rezultatele au indicat că 77% din utilizatori au folosit mult mai puţin calculatorul după ce şi-au achiziţionat tableta, iar 34% au mărturisit că au folosit mai mult tabletele decât laptop-urile.
În ceea ce priveşte uitatul la TV, o treime dintre cei chestionaţi au susţinut că "au dat ochii" mai mult cu tableta decât cu televizorul.

Studiul a mai arătat că 82% din participanţi folosesc tabletele acasă, în timp ce 11% le iau cu ei când părăsesc apartamentul, iar restul de 7% le utilizează la serviciu.

De asemenea, se pare că ele sunt mult mai întrebuinţate noaptea (62%). Mai bine de jumătate dintre posesorii de tablete (68%) au admis că se folosesc de acestea cel puţin o ora pe zi, în timp ce restul (32%) petrec mai mult de două ore cu ele.

Studiul a mai indicat şi faptul că, pentru 28% din participanţi, tableta a fost principalul lor computer.

Când li s-a cerut să spună la ce anume folosesc tabletele, 84% au raspuns că se joacă, 78% - că îl utilizează pentru căutarea de informaţii, 74% pentru mail, 61% pentru a citi ştirile, 56% accesează reţele de socializare, 51% ascultă muzică, 46% citesc cărţi în format electronic, iar 42% fac cumpărături online.

Daca rezultatele acestui studiu exprimă realitatea, atunci nu ar trebui să ne mire de ce companiile producatoare de calculatoare fac eforturi mari pentru a ţine pasul cu noile tehnologii.

Sursa: CNET News