Obezii au nevoie de încurajare, nu de critici

24 04. 2011, 00:00

Studiul, realizat pe un eşantion de 111 persoane obeze, a urmărit modul în care discriminarea poate influenţa gradul de motivaţie al acestor persoane.

"Abordarea dură nu ajută la nimic în cazul de faţă. De fapt, pare a avea un efect invers, determinându-i pe oamenii supraponderali să renunţe la exerciţiile fizice," susţine doctorul Lenny Vartanian, cercetător de la Universitatea din New South Wales, Australia.

Dr. Vartanian, care studiază psihologia imaginii corporale şi discriminarea pe motiv de greutate, a declarat că acest fenomen este provocat, de cele mai multe ori de privirile insistente, comentariile negative sau glumele proaste ale celor din jur.

De aceea, persoanele supraponderale evită spaţiile publice, cum ar fi sălile de sport.

Aproape jumătate dintre cei intervievaţi au mărturisit că li se întâmplă să se confrunte cu discriminări, cel puţin o dată pe săptămână.

Rezultatele studiului au arătat că cele mai dureroase afirmaţii şi critici sunt cele venite din parte rudelor sau prietenilor. Specialiştii ne sfătuiesc ca, pentru a-i ajuta pe cei cu astfel de probleme, să evităm comentariile răutacioase şi discriminarea.

Sursa: article.com.au