Robotul ce efectuează transplanturi de păr a fost aprobat!

23 04. 2011, 00:00

După patru luni de la intervenţia chirurgicală, părul va reîncepe să crească. Procesul întreg de creştere a părului va dura până la un an de zile, de-a lungul timpului suferind transformări treptate.

În conformitate cu Societatea Internaţională de Chirurgie şi Regenerare a Părului (ISHRS), aproximativ 35 de milioane de bărbaţi din Statele Unite sunt afectaţi de pierderea părului (androgenetic alopecia). În jurul vârstei de 50 de ani, aproximativ 50% dintre bărbaţi vor suferi într-o măsură mai mare sau mai mică de căderea părului. Aproximativ unu din patru bărbaţi suferă de calviţie masculină, fapt care duce la diferite consecinţe de ordin psihologic, profesional şi social, precum:

1. 68% dintre bărbaţi se simt neputincioşi atunci când încep să îşi piardă părul

2. 73% dintre bărbaţii care suferă de calviţie se simt mai puţin atrăgători decât atunci când aveau păr

3. 77% dintre bărbaţii care îşi pierd părul în jurul vârstei de 20 de ani sunt foarte îngrijoraţi, mai ales din cauza faptului că acest eveniment se suprapune cu începerea unei cariere

În timp ce anumite medicamente oferă unele beneficii pentru părul existent, refacerea părului este una mai sănătoasă ce se bazează pe introducerea foliculilor în zonele afectate de căderea părului, proces ce are rezultate impresionante.

Implantul de păr este o procedură cosmetică foarte populară şi reprezintă o soluţie permanentă împotriva pierderii părului.

Sursa: Engadget