Cerneala electronică poate fi tipărită direct pe haine! (VIDEO)

11 05. 2011, 11:00

De-al lungul timpului tehnologia E-ink a continuat să fie îmbunătăţită, mai întâi fiind capabilă să redea şi imagini, iar mai recent dispozitivele care utilizează această tehnologie au putut avea şi ecrane color.

În prezent, tehnologia E-ink face un nou pas: video-urile. Dar de această dată, filmele afişate cu ajutorul cernelei electronice nu se vor afla pe ecranul unui dispozitiv portabil, ci direct pe haine!

O metodă interesantă şi totodată costisitoare de a folosi tehnologia E-ink este aceea de a o imprima pe îmbrăcăminte. În video-urile de mai jos, sunt prezentate "ecrane E-ink" imprimate pe ţesături de polietilenă de mare densitate şi pe plicuri.

Plicurile produse pentru E-ink pot fi reutilizate, având posibilitatea de a modifica adresa destinatarului. Prin refolosirea plicurilor se va reduce masiv cantitatea de deşeuri.

Nu se cunoaşte data la care aceste produse ar putea fi scoase pe piaţă, sau cât de mult ar putea costa, dar este de aşteptat ca prima generaţie a acestei tehnologii să fie costisitoare, aşa cum a fost şi prima generaţie de eBook readere.

Iată cum arată cerneala electronică imprimată pe haine:

Sursa: Physorg