Consumul de carne roşie creşte riscul de cancer intestinal

25 05. 2011, 10:12

Studiile confirmă faptul că un consum ridicat de friptură de vită, miel şi porc creşte riscul dezvoltării cancerului de colon. De asemenea, rezultatele sugereaza că usturoiul, calciul precum şi alte alimente bogate în fibre ne-ar putea proteja împotriva acestei boli.

Fundaţia Mondială pentru Cercetarea Cancerului (WCRF) a declarat în ultimul său raport, care combină cercetarea existentă cu alte 10 studii noi, că există dovezi convingătoare ale unei legături între cancerul de colon şi carnea roşie. Membrii fundaţiei au avertizat deja populaţia să evite mezelurile şi să limiteze consumul săptămânal de carne roşie la cinci porţii medii, pentru a evita dezvoltarea cancerului de colon.

Studii efectuate din 2007 şi până acum accentuează constatările şi oferă mult mai multe dovezi care arată că alimentele bogate in fibre ne protejează de diverse boli.

Laptele pare să reducă riscul de cancer intestinal, dar WCRF nu recomandă produsele lactate, deoarece nu există dovezi suficiente în această direcţie.

Suplimentele alimentare care conţin calciu pot ajuta, dar noul raport recomandă ca oamenii să obţină calciul direct din alimente. Consumul de usturoi şi exerciţiile fizice se încadrează, de asemenea, în categoria lucrurilor care previn apariţia cancerului.

În schimb trebuie să evităm consumul de alcool pentru că acesta favorizează dezvoltarea cancerului atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Sursa: Fox News