În 20 de ani, vasul de toaletă va detecta cancerul înainte să formeze tumori!

06 06. 2011, 10:25

"Graţie legii lui Moore, care postulează că puterea computaţională se dublează la fiecare 18 luni, avem parte de computere din ce în ce mai puternice. Totuşi, siliciul nu poate continua acest progres la nesfârşit - când pe un chip mai mic decât o unghie sunt înghesuiţi foarte mulţi tranzistori, acesta se încinge atât de tare încât se topeşte. Pentru a continua acest ritm al dezvoltării, de care economia depinde, fizicienii încearcă să creeze era post-siliciu. Aceasta va cuprinde computere atomice, computere cuantice, computere bazate pe ADN, computere bazate pe proteine", explică Kaku.

Internetul va fi în fiecare obiect, prezice Kaku, graţie nanotehnologiei. "Cercetarea în domeniul computerelor şi al nanotehnologiei avansează cu o asemenea viteză încât chip-urile vor ajunge să coste 1 cent, mai puţin decât ambalajul unei gume de mestecat. Astfel, fiecare obiect va fi conectat la Internet, inclusiv lentilele de contact. Când vom clipi, vom fi conectaţi la internet. Atunci când vom întâlni o persoană necunoscută, îi vom putea accesa imediat biografia pe Internet. Dacă va vorbi altă limbă, spusele sale vor fi instant subtitrate", adaugă el.

Cum se va schimba medicina în viitor? "Vom merge la doctor de câteva ori pe zi - atunci când mergem la toaletă. Diagnosticarea bolilor va fi revoluţionată. Să luăm ca exemplu cancerul pancreatic, de care suferă nume precum Steve Jobs sau Aretha Franklin. Oamenii de ştiinţă au descoperit că este o boală ce se dezvoltă în 20 de ani în corp, însă îl simţim abia în ultima parte a acestora. În viitor, chip-urile incorporate în vasele de toaletă vor detecta proteinele ce se găsesc în celulele canceroase cu mai bine de un deceniu înainte să se formeze vreo tumoare. De fapt, acest cuvânt - tumoare - va dispărea din vocabular. Nanoparticulele vor putea ucide celulele canceroase una câte una", susţine Kaku.

Sursa: LA Times