Peruanii se opun celei mai mari statui a lui Iisus Hristos

15 06. 2011, 00:00

Predintele Garcia a declarat la o conferinţa de presă că a donat personal suma de 37.000$ pentru finalizarea statuii înalte de 37 metri, statuie despre care afirmă că este un "vis personal".

"Statuia va binecuvânta ţara şi va proteja capitala Lima", a mai declarat preşedintele peruan, care a adăugat că o parte din fondurile necesare ridicării statuii sunt donate de companiile braziliene, tot mai active în sectorul economic din Peru.

Proiectul a întâmpinat opoziţia primarului din Lima, Susana Villaran, care se opune construirii statuii pe un deal care formează o culme lungă de 20 kilometri, culme care mărgineşte graniţele de vest ale capitalei.

"Îl respect pe preşedintele Garcia şi sunt o credincioasă, dar nu pot abdica de la integritatea peisajului golfului care adăposteşte Lima", a declarat aceasta, adăugând că preşedintele ar fi trebuit să consulte autorităţile locale înainte de a lua orice decizie.

Locaţia statuii este pe dealul Morro Solar, şi interferează astfel cu un site istoric, după cum susţine şi arheologul Guillermo Lumbreras.

Statuia, despre care se crede că va fi inaugurată pe data de 29 iunie, anul curent, va detrona aşadar construcţia similară de 36 metri înălţime din Swiedbodzin, Polonia.

Aceasta a fost terminată în anul 2010, şi este în prezent cea mai înaltă statuie din lume care îl reprezintă pe Iisus Hristos.

Sursa: France24