Gâştele din New York vor fi capturate şi preparate ca hrană pentru săraci

18 06. 2011, 10:05

Oficialii din New York vor să evite repetarea incidentelor precum cel din ianuarie 2009, când un avion US Airways a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe râul Hudson după ce un stol de gâşte a pătruns într-unul dintre motoarele aeronavei la decolarea acesteia de pe aeroportul LaGuardia.

După ce investigaţiile efectuate au dezvăluit rămăşiţe ale gâştelor canadiene în motorul aeronavei, autorităţile au autorizat uciderea în masă a gâştelor ce trăiesc în apropierea aeroporturilor.

Primăria oraşului va plăti pentru capturarea şi transportul gâştelor în Pennsylvania, unde vor fi pregătite ca hrană pentru săraci. "Decât să le aruncăm la groapa de gunoi, am preferat să facem ceva pentru a nu irosi această resursă", a declarat un purtător de cuvânt. De ce Pennsylvania şi nu New York? Pentru că niciun adăpost din zonă nu a dorit să primească donaţia constând în carnea de gâscă.

O tentativă similară efectuată anul trecut, atunci când autorităţile au încercat să strângă şi să gazeze mii de gâşte, s-a soldat cu proteste din partea persoanelor care pledează pentru drepturile animalelor.

Sursa: Reuters