Activiştii critică Indonezia pentru planurile de eliberare a delfinilor din captivitate

19 06. 2011, 00:00

De asemenea, Jakarta Animal Aid Network (JAAN), organizaţia pentru ajutorarea animalelor din Indonezia, susţine că această hotărâre încalcă o înţelegere pe care ei avut-o cu oficialităţile şi care prevedea o reabilitare corespunzătoare.

Activistul Ric O'Barry, protagonistul filmului "The Cove", care a obţinut Oscarul pentru cel mai bun documentar în 2009, a spus că Indonezia riscă să atragă multă publicitate negativă, dacă va elibera delfinii fără a-i pregăti pentru sălbăticie.

"Indonezia are oportunitatea de a trimite un mesaj întregii lumi, arătând cât de mult le pasă oamenilor de aici de natură", a spus O'Barry. El a mai adăugat că delfinii vor fi în pericol dacă nu vor urma programul de reabilitare: "trebuie să îşi recapete forţa musculară, să se obişnuiască să înoate contra curenţilor şi să înveţe să vâneze."

Deşi Indonezia a făcut ceea ce trebuia, prin interzicerea capturări delfinilor, autorităţile par să nu realizeze importanţa internaţională pe care o au aceste eliberări.

"Indonezia are o şansă imensă de a-şi face publicitate pozitivă, sper să nu rateze această oportunitate," a încheiat Ric O'Barry.

Sursa: France 24