În Coreea de Nord încep să apară cazuri de canibalism

25 06. 2011, 00:00

Dacă acest raport ar fi adevărat, ar valida câteva zvonuri ce s-au răspândit în Nord în ultima vreme, care susţin faptul că oamenii sunt atât de înfometaţi, încât s-ar mânca unii pe alţii.

"Raportul, obţinut prin intermediul organizaţiei Misiunea lui Caleb din Coreea de Sud, a oferit o privire rară asupra canibalismului presupus şi a altor crime, dar nu a precizat dacă practicarea canibalismului a devenit foarte răspândită.

Un gardian de sex masculin, care nu a putut să îşi stăpânească foamea, şi-a ucis colegul cu ajutorul unui topor, a mâncat o parte din trupul lui şi a vândut restul într-o piaţă, spunând că este carne de viţel. Raportul nu a adus detalii suplimentare despre momentul în care a avut loc crima", relatează Korea Herald.

Documentul confidenţial de 791 pagini, numit "Manual pentru lucrătorii în acţiunea de pedepsire", menţionează 721 de infracţiuni. Majoritatea dintre aceste cazuri implică mâncarea.

Cinci dintre cazuri implică practicarea canibalismului, susţine International Business Times.

În timp ce există dubii cu privire la veridicitatea a tot ceea ce este descris în raport, caracterul său oficial îi conduce pe experţi către ideea că cea mai mare parte a conţinutului raportului trebuie luat ca atare.

"Am studiat legile Nord Coreene pentru ultimii 40 de ani şi niciodată nu am văzut nimic asemănător cu acest document secret al departamentului nord-coreean de aplicare a legii. Acest document oferă o imagine şocantă a vieţii din societatea nord-coreană", susţine Jang Myung-bong, un specialist în legile nord-coreene.

Nu este nicio îndoială că multor nord-coreeni le este foame. Dar un raport recent sugerează că foametea nu este larg răspândită.

Descoperirile echipei americane conduse de Robert King, trimisul special al Statelor Unite privind drepturile omului în Coreea de Nord, susţine că nu există o criză în desfăşurare, deşi unele părţi ale ţării se confruntă cu o penurie drastică.

Pe baza acestei evaluări, Washington-ul recomandă o asistenţă alimentară pentru anumite regiuni ale Coreei de Nord, mai ales în locurile unde există puţine rezerve de hrană.

Sursa: GlobalPost