O nouă invenţie japoneză: globul zburător care vede tot (VIDEO)

15 07. 2011, 11:15

Creatorii acestuia au denumit vehiculul drept "Obiect Zburător Circular al Viitorului" (Futuristic Circular Flying Object) şi a fost proiectat pentru a ajunge în locurile în care oamenii nu au acces.

Acest mijloc de transport a fost creat pentru operaţiunile de căutare şi salvare. Acesta poate zbura în clădiri şi în afara lor, în urma unui cutremur sau a unei catastrofe naturale. Vehiculul are amplasată la bord o cameră de filmat care transmite imagini în timp real.

Dispozitivul poate zbura până la opt minute şi poate atinge o viteză de 60 de kilometri pe oră, chiar dacă încetineşte atunci când trebuie să treacă prin ferestrele deschise.

În cazul în care bateriile litiu-polimer îşi pierd puterea, sfera se va rostogoli până când se va opri, micşorând riscul de a produce daune.

Fumiyuki Sato, un cercetător din cadrul Ministerului Apărării, a inventat şi construit vehiculul aerian fără pilot, doar cu ajutorul pieselor ce pot fi găsite într-un magazin de electronice obişnuit.

Vehiculul dispune de opt cârme manevrabile şi trei senzori cu giroscop pentru a ţine dispozitivul în poziţie verticală. Este, de asemenea, extrem de uşor, datorită fibrei de carbon şi a componentelor din stiren.

Deşi acesta este doar un prototip, Sato consideră că vehiculul aerian are un mare viitor.

Sursa: China.org.cn