(P) Ciuc Natur Radler – limonadă şi bere într-o alchimie naturală

24 04. 2012, 00:00

Există însă şi invenţii care apar dintr-o mare nevoie, în care se amestecă şi-un bob de noroc. În cazul lui Franz Xaver Kugler, nevoia a apărut într-o sâmbătă călduroasă din iunie 1922, când hanul i s-a umplut de foarte mulţi ciclişti însetaţi, iar el nu avea suficientă bere pentru a-i mulţumi pe toţi. Norocul a fost că avea în pivniţă câteva mii de sticle de limonadă, lichid care nu prea se dovedise pe placul bavarezilor. Herr Kugler a amestecat limonada cu berea într-o proporţie de 50/50 la sută, oferind-o apoi spre degustare.

Cei aproape 13.000 de clienţi care s-au perindat de-a lungul acelei zile prin hanul Alm au apreciat noua băutură, pe care inventatorul a numit-o Radlermass (în germană, „Radler” înseamnă „ciclist”, iar „Mass” e denumirea populară a unui litru). Astăzi, sub denumirea prescurtată de „Radler”, acest amestec e savurat de milioane de consumatori de ambele sexe din întreaga lume, pe terasă ori la un picnic, în zilele toride de vară, sau acasă, după o masă copioasă.

Ciuc Natur Radler este PRIMUL RADLER ROMÂNESC, un amestec natural şi răcoritor de limonadă adevărată (63%) şi de bere (37%), propriu tradiţiei germane. Nu conţine conservanţi artificiali, şi potoleşte setea mai repede. Cea mai importantă calitate a noii băuturi e însă GUSTUL ei, calitate moştenită de la Ciuc Premium. Graţie gustului acidulat şi răcoritor, dulce-acrişor cu un uşor ton amărui, savoarea limonadei şi cea a berii se împletesc într-o armonie deplină.

De-a lungul istoriei, alchimiştii s-au străduit inutil să creeze aur din diferite amestecuri, Franz Xaver Kugler l-a găsit din prima încercare. De rezultatul acestei alchimii naturale a gustului se pot bucura astăzi toţi cei care beau un Ciuc Natur Radler.

www.consumaciucresponsabil.ro