Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

16 11. 2016, 09:07

Aceasta, una dintre cele mai bine păstrate mumii, se pare că este corpul unui bărbat care se numea Amenrenef, un servitor al unei case regale. Aceasta se afla într-un sarcofag de lemn viu colorat.

Mormântul a fost decoperit lângă peretele din partea sudică a Templului Milioanelor de Ani, templu care a fost construit pe malul vestic al Nilului, lângă Luxor, de către faraonul Thutmosis III (1490-1436 î.e.n.). Cunoscut şi ca „Napoleon al Egiptului”, a fost al şaselea faraon al celei de-a 18-a dinastii, cea mai populară dintre toate dinastiile Egiptului.

Amenrenef se pare că nu a trăit în perioada lui Thutmosis III, mormântul fiind datat în jurul anului 1.000 î.e.n. Carcasa era acoperită de o multitudine de decoraţii colorate, reprezentând însemne religioase, printre care se regăsesc simboluri solare, zeiţele Isis şi Nephthys, care îşi deschid aripile, cei 4 fii ai zeului Horus şi alte scene religioase.

Sursa: Seeker

Citeşte şi:

O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de un grup de elevi din Chile

O mumie misterioasă a fost descoperită în Peru! (FOTO/VIDEO)

O mumie veche de 200 de ani a fost descoperita in Brazilia

O mumie veche de peste 200 de ani, din Ungaria, relevă informaţii inedite despre modul în care se dezvoltă un anumit tip de cancer – FOTO