Alimentele care erau la mare căutare în antichitate. Inclusiv regii şi împăraţii le apreciau

11 02. 2017, 12:00

Aceste perioade antice au stat la baza descoperirii, producerii şi distribuirii de produse alimentare în medicină, alimentaţie, identitate culturală, importante pentru factorii sociali, religioşi şi politici, relatează Rador.

Grecii şi romanii erau nu numai filozofi şi conducători de imperii, ci şi fermieri, comercianţi şi consumatori de produse alimentare. Iată câteva lucruri interesante despre produsele alimentare din antichitate. Seminţele au fost o unitate majoră de negociere în relaţiile comerciale, unele dintre acestea având valoarea aurului.

Kinoa era extrem de populară în Peru. Cartofii violet şi roz erau alimente de bază, dar şi leac pentru tratarea multor boli. Una dintre cele mai populare băuturi din cele mai vechi timpuri este Kombucha, un fel de ceai fermentat. Principalele alimente romane au fost usturoiul, castravetele şi busuiocul. Regii şi împăraţii au înţeles încă din antichitate proprietăţile benefice ale spirulinei. Vechii regi considerau carnea de barză drept cea mai delicioasă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

5 alimente care calmează arsurile la stomac
 
Concluzie alarmantă: ambalajele alimentare sunt mult mai periculoase decât s-a crezut. Pot duce la apariţia unor boli grave
 
Două pahare de suc pe zi sunt la fel de dăunătoare ca fumatul. Ce alte alimente ar trebui să evitaţi
 
7 alimente pe care nu ar trebui să le dai niciodată animalului tău de companie