Un altar conservat perfect a fost descoperit sub cenuşa vulcanică a oraşului Pompeii

18 10. 2018, 00:05

Imaginile din cadrul sit-ului arheologic prezintă pereţi de un roşu aprins pe care au fost pictaţi tauri şi scene din grădină cu păsări, arbori şi şerpi. Conform Mail Online, altarul cunoscut şi cu denumirea de lararium este „excepţional”. În perioada străveche a romanilor, larariul era un altar aflat la intrarea în casă unde se făceau rugăciuni şi se ofereau ofrande zeilor

Massimo Osanna, director al sit-ului arheologic din Pompeii, a descris descoperirea ca fiind „uimitoare şi misterioasă”. Camera ce nu a fost, încă, excavată complet este legată de o casă de dimensiuni reduse şi conţine picturi cu zei romani. 

Picturile cu animale şi scene din grădină sunt tipice stilului iluzionist roman, un păun fiind pictat la baza peretelui pentru a oferi iluzia păşirii într-o grădină reală. Una dintre picturi prezintă un bărbat cu cap de câine ce ar putea fi reprezentarea romană a zeului egiptean Anubis. Altarele erau comune în gospodăriiile romane, afirmă profesorul Ingrid Rowland, istoric din cadrul Universităţii din Notre Dame. 

„Fiecare casă avea un lararium de acest gen, însă doar persoanele înstărite îşi permiteau un astfel de altar într-o cameră separată cu decoraţii somptuoase”, a afirmat ea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Descoperire arheologică fascinantă la Pompeii, prima de acest fel
 
Oraşul de sub cenuşă: Pompei
 
Descoperire ”dramatică şi excepţională” în Pompeii. A încercat să scape de erupţia vulcanului, dar i-a căzut în cap o rocă de 300 de kilograme
 
O descoperire FASCINANTĂ a fost făcută printre ruinele oraşului antic Pompeii – FOTO+VIDEO