Construcţie militară veche de 2.600 de ani descoperită în Egipt

16 05. 2019, 19:00

Într-un anunţ pe o reţea de socializare, Ministerul Antichităţilor din Egipt a făcut publică descoperirea în regiunea Sinai a unui castel din era Psamtik, între 664 şi 610 î.e.n, conform Fox News.

Echipa de arheologi a reuşit să descopere zidul Nord-Estic şi rămăşiţe ale zidului din Sud-Est, cât şi o parte a zidului sudic.

Dr. Nadia Khader, directoarea Departamentului Central pentru Antichităţile Egiptului de Jos, a declarat că situl arheologic prezintă construcţii din perioade diferite. Astfel, castelul descoperit a fost construit într-o manieră diferită faţă de ruinele castelului pe care a fost construit, zidurile acestuia având înalţimi variabilie între 7 şi 17 metri.

„Castelul construit din cărămizi de pământ, care a aparţinut celei de a 26 dinastii, este cel mai vechi ”, a declarat Mostafa Waziri, secretar General al Consiliului Suprem al Antichităţilor.

Hesham Hussein, cel care administrează lucrările de excavaţie, a declarat că construcţia militară avea 16 turnuri.

Citeşte şi:

Adevăratul Tron de Fier: Marea Piramidă din Egipt ascunde un tron secret care este realizat din materialul meteoriţilor metalici

Surprizele dintr-un mormânt de piatră din perioada dinastiei ptolemeice, descoperit de arheologi

Cel mai bătrân egiptean şi apariţia primelor mumii. Iată răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind viaţa din Egiptul antic

Egipt – Invincibilul, piramidele si Valea Regilor