O nouă eră în tehnologie este aproape: componentele optice de precizie au putut fi ”printate”

30 04. 2018, 09:06

„Aceasta este o metodă foarte atractivă pentru fabricarea componentelor optice, pentru că poziţiile şi dimensiunile caracteristicilor pot fi uşor de modificat şi nu există astfel pierdere de material”, a precizat Fabian Lütolf, un membru al echipei de cercetare.

Spre deosebire de printarea clasică, cu cerneală, în 2D, metoda cercetătorilor elveţieni presupune printarea în 2,5 dimensiuni pentru că deşi suprafaţa nu este complet plană, complexitatea este limitată comparativ cu structurile tridimensionale. Altfel spus, în substratul planului, punctele au altitudini diferite, scrie Science Daily.

Aşadar, savanţii au creat ghiduri de undă în 2,5 D, dar conceptul poate fi folosit şi pentru alte materiale, precum cerneluri metalice pentru electronică sau alte materiale biodegradabile.

Cercetătorii lucrează acum pentru a optimiza metoda de printare şi cerneala pentru a scădea cantitatea de lumină care este pierdută de ghidul de undă şi, de asemenea, doresc să facă procesul aplicabil la o scară de producţie mare, care ar duce în ultimă instanţă la implementarea comercială.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Inginerii de la MIT au construit un dispozitiv care generează electricitate din aer

Creaţie uimitoare a fizicienilor: primul dispozitiv care generează masă negativă

A fost proiectat dispozitivul militar ce utilizează sunete sau lumină puternică pentru înlăturarea inamicilor. Aceştia nu sunt însă omorâţi

A fost testat dispozitivul ce produce apă din aer chiar şi în deşert