”Microfonul molar” a devenit o realitate, deşi pare desprins din ”Misiune Imposibilă”

18 09. 2018, 18:00

Dispozitivul este alcătuit dintr-o piesă care se pune în gură, fiind echipată cu un microfon rezistent la apă, care este construit pentru a se potrivi cu dinţii purtătorului. Odată pus locului, utilizatorul poate vorbi normal, iar dispozitivul va trimite sunetul la un transmiţător radio într-o buclă din jurul gâtului. Acesta transmite semnalul către o a doua unitate radio purtată în altă parte din corp, care are rolul de a o transmite destinatarului, scrie Futurism.

Primirea informaţiilor este mai ciudată. Piesa din gură traduce informaţia audio în vibraţii în dinţi. Acestea călătoresc prin oasele maxilarului, ajungând la urechea internă, care o retraduce în sunete. Rezultatul reprezintă sunete care par că vin chiar din capul destinatarului, deci este nevoie de puţin timp pentru ca o persoană să se obişnuiască cu senzaţia.

„Pe o perioadă de trei săptămâni, creierul tău se adaptează şi sporeşte capacitatea de a procesa informaţiile audio”, a precizat Peter Hadrovic, CEO-ul companiei Sonitus care a venit cu această inovaţie.

Declaraţia CEO-ului are o bază solidă, întrucât dispozitivul a fost folosit de mai mulţi piloţi militari în Afganistan pe o perioadă de 14 luni. Cu noua finanţare, departamentul de apărare american doreşte să-l producă în număr mare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Securitatea dispozitivelor vândute pe piaţă este ignorată de producători

Un nou dispozitiv hibrid poate elimina nevoia de baterii şi poate oferi energie nelimitată pentru viitoarele telefoane mobile

A fost inventat un dispozitiv pentru slăbit care stimulează creierul

Acest dispozitiv te scapă de răul de mişcare în maşină