EXODUS 1: telefonul HTC pentru pasionaţii de criptomonede

25 10. 2018, 15:00
Telefonul beneficiază de un ecran QHD+ de 6” cu raport de aspect 18:9, un chipset Snapdragon 845, 6 GB RAM, 128 GB stocare, cameră duală pe partea din spate (12+16 megapixeli) şi acumulator de 3.500 mAh. Este realizat integral din sticlă, cu o ramă metalică pe margini, fiind rezistent la apă şi praf la standardul IP6 şi beneficiază de aceleaşi butoane fizice non-mecanice, asemeni HTC U12+.
 
La nivel software, telefonul rulează Android Oreo, care a suferit o serie de modificări. Avem de a face cu o zonă de siguranţă, independentă de sistemul de operare, care va păstra cheile de acces pentru conturile de criptomonede (NTF-uri). Astfel, acele date pot fi accesate doar de către utilizator, fără ca aplicaţiile din acesta să poată interacţiona cu ele.
 
Apoi există Social Key Recovery, care oferă posibilitatea de a restaura cheile de acces la conturile de criptomonede în cazul în care telefonul este pierdut, furat sau au fost uitate. Acesta funcţionează folosind contacte de siguranţă, care pot descărca o aplicaţie de gestionare a cheilor pe telefoanele proprii. Cheia este astfel împărţită în mai multe bucăţi care sunt distribuite apoi contactelor. Folosind Social Key Recovery, aceste bucăţi pot fi reconstruite pentru a primi din nou acces la fondurile tale.
 
Continuarea pe Go4it.