Google Maps primeşte un nou update

18 10. 2019, 17:00

Google continuă seria îmbunătăţirilor aduse funcţiei de navigare din aplicaţia Google Maps cu introducerea unui nou mod de ghidare vocală, adresat persoanelor cu deficienţe de vedere.

În timp ce browserul Chrome se alege cu descrieri text autogenerate pentru imaginile încărcate în browserul web, obţinute cu ajutorul tehnologiilor de inteligenţă artificială găzduite pe serverele Google, aplicaţia Maps plusează cu o nouă funcţie adresată persoanelor cu deficienţe de vedere, oferind instrucţiuni verbale mai detaliate pentru călătoriile făcute la pas, pe străzile oraşelor.

Activată în prealabil din meniul Settings, la categoria Navigation settings – Walking options, opţiunea Detailed voice guidance comută aplicaţia Google Maps în modul de funcţionare adresat persoanelor cu deficienţe de vedere. Astfel, sesiunile de navigare vor fi însoţite de informaţii suplimentare precum distanţa rămasă până la următorul colţ de stradă, atenţionări cu privire la trecerile de pietoni aflate în zone aglomerate cum sunt marile bulevarde şi alte informaţii folositoare, toate redate folosind sinteză vocală.

Citeşte continuarea pe Go4it!