Armata SUA lucrează la un sistem care poate identifica o persoană şi de la jumătate de kilometru

20 01. 2020, 09:06

Complexul militar din spatele armatei Statelor Unite ale Americii se dovedeşte a fi unul dintre cei mai mari investitori şi dezvoltatori de tehnologie de pe planetă. Conform OneZero, citat de către Futurism, Armata SUA lucrează la un super-sistem de recunoaştere facială care ar putea să fie gata la finele anului viitor.

Acest sistem foloseşte o tehnologie cu raze infraroşii pentru a detecta şi analiza faţa unei persoane, pentru ca apoi să o comparare cu informaţiile din diferite baze de date. Atunci când va fi gata, acest sistem ar trebui să poată opera în întuneric, în condiţii meteo nefavorabile şi chiar să identifice o persoană de la o distanţă de 500 de metri.

Reporterii de la OneZero au identificat două companii care au subcontractat dezvoltarea acestui sistem: Cyan Systems, o companie din California specializată în tehnologia senzorilor cu infraroşu şi Polaris Sensor Technologies, o companie care va furniza suportul software al sistemului. 

Acest sistem ar trebui să fie livrat de către cele două companii în luna spetembrie a anului 2021 şi după cum explică experţii în tehnologie, acesta este unul din indiciile că Armata SUA este interesată în astfel de tehnologii avansate de recunoaştere facială, în anul 2018, unul dintre laboratorele militare publicând o serie de informaţii despre un proiect asemănător.

Citeşte şi:

Tehnologia de recunoaştere facială, noul ”Big Brother” şi începutul lui ”1984”? Experţii avertizează că un astfel de sistem poate duce la instaurarea unui regim totalitar

Softul de recunoaştere facială dezvoltat de Amazon poate detecta o serie de emoţii

Software-ul de recunoastere faciala ne va identifica pe toti pe Internet

Sistem de recunoaştere facială care verifică identitatea utilizatorilor testat de Facebook