O companie americană promite acumulatori pe bază de grafen

28 01. 2020, 10:00

Deşi gadgeturile pe care le alimentează au evoluat considerabil, acumulatorii Li-ion au rămas în mare parte neschimbaţi, oferind aproximativ aceeaşi densitate de înmagazinare a energiei ca şi acum câţiva ani, producătorii acestora mulţumindu-se să optimizeze partea de fiabilitate şi longevitate. Din nefericire, alternative credibile la tehnologia Li-Ion nu prea se întrevăd în viitorul apropiat, singura cale de urmat rămânând optimizarea suplimentarea densităţii de înmagazinare a energiei. Cea mai promiţătoare inovaţie pe această direcţie este tehnologia grafenului, un material foarte promiţător dar foarte dificil de produs la scară industrială.

Însă dacă ne luăm după afirmaţiile unei companii din Los Angeles, obstacolul a fost deja depăşit, compania anunţând testarea unor baterii cu grafen pentru smartphone-uri care sunt aproape gata de comercializare.

Fabricaţi de compania Real Graphene, noii acumulatori vor folosi în continuare litiu, adăugând însă o foaie de grafen pentru a obţine numersoase avantaje. Compania susţine că, cu această nouă tehnologie, va fi nevoie de doar 20 de minute pentru a încărca o celulă de 3000mAh folosind un încărcător de 60 de waţi, spre deosebire de 90 de minute, care este timpul mediu în acest moment. 

Citeşte continuarea pe Go4it!