Un malware se răspândeşte prin jocurile pentru copii de pe Google Play

29 03. 2020, 13:30

În timp ce restul lumii îşi face griji pentru propria sănătate, unii hackeri văd în epidemia COVID-19 o oportunitate de îmbogăţire, exploatând şi mai mult dependenţa oamenilor de internet şi aplicaţii pentru mobil sau PC.

În ciuda eforturilor depuse de Google pentru securizarea Play Store, numeroase aplicaţii de Android infectate continuă să treacă de filtrele automate, durând zile sau săptămâni până când acestea sunt raportate de utilizatorii căzuţi în capcană, sau companii de securitate independente care „periază” în mod sistematic aplicaţiile suspecte.

Profitând de creşterea masivă a consumului de jocuri pe Android, indusă de închiderea generalizată a şcolilor, infractorii cibernetici au luat în vizor jocurile pentru copii, ca vector de infectare a dispozitivelor mobile.

Malware-ul Tekya, aşa cum l-au numit experţii companiei de securitate Check Point Research, foloseşte o metodă numită code obfuscation pentru a evita detecţia de către programele anti-malware, inclusiv filtrele Google Play Protect.

Citeşte cotinuarea pe Go4it!