Un oraş foloseşte maşinile fără şofer pentru a organiza testările pentru COVID-19

10 04. 2020, 15:00

Dezvoltate pentru a fi incluse în flote de Taxi, vehiculele autonome sunt folosite în Statele Unite pentru a eficientiza campania de testare COVID-19, transportând mostrele obţinute de la un site de testare la altul.

Acoperind distanţa dintre oraşul Jacksonville, Florida, şi centrul de procesare al clinicii Mayo din apropiere, operaţiunea foloseşte un tip de vehicul electric controlat exclusiv de computer, proiectat iniţial pentru transport de persoane. Totuşi, fiind vorba de un experiment, fiecare vehicul este urmărit de câte un observator aflat într-un autoturism convenţional, al cărui rol este să asigure că fiecare transport ajunge la destinaţie în timp util şi fără evenimente neprevăzute.

Mini-autobuzul electric poate fi observat într-un clip publicat de Clinica Mayo, imediat după ce un angajat încarcă cargoul aflat într-o ladă termoizolată. Vehiculul urmează apoi un traseu prestabilit spre o altă locaţie unde lotul de teste este schimbat cu un altul. Patru dintre aceste vehicule acoperă acelaşi trase în fiecare zi, începând cu data de 30 martie.

Citeşte continuarea pe Go4it!